شهید جواد محمدی
زندگی نامه شهید جواد محمدی
«مِنَ الْمُؤْمِنِینَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَیْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَىٰ نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ یَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِیلًا (احزاب، ۲۳)
و از مؤمنان مردان بزرگی هستند که به عهد و پیمانی که با خدا بسته اند کاملاً وفا کردند، پس برخی بر آن عهد ایستادگی کردند تا به راه خدا شهید شدند و برخی به انتظار فیض شهادت مقاومت کردند و هیچ عهد خود را تغییر ندادند.»
شهید جواد محمدی در سال ۱۳۴۷ در شهرستان جهرم در خانواده ای مذهبی و متدیّن دیده به جهان گشود. دوران کودکی را در فضای پرمهر خانواده تحت تربیتی الهی گذراند.
پس از چندی به اقتضای شغل پدر به شیراز آمدند و جواد دوران ابتدایی را در دبستان ابوسعید گذراند و همزمان با شرکت در کلاس قرآن، روح جوان خود را با انوار قرآن منوّر نمود.
پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، تحصیلات را در مقطع راهنمایی ادامه داد.
نماز جمعۀ شیراز که با نوای دلنشین شهید آیتاللّه سید عبدالحسین دستغیب رحمهاللّه علیه محل اُنس هر عاشق خداجویی بود، برای جواد جذابیتی فراوان داشت و هر هفته با عشق و علاقه خود را به خطبه های شیرین او میرساند.
دل پرشور این جوان خداجو جز با ذکر و یاد الهی آرام و قرار نمیگرفت و بههمین خاطر بود که با شرکت در مجالس دعا، قلبش را صفایی الهی میداد و گاه نیز با نوحهسراییِ خود، شور و حالی به مجلس می داد.
با شروع جنگ تحمیلی، جواد ابتدا به عضویت گروه مقاومت «شهید بهشتی» در آمد و در سنگر مسجد همچون یک بسیجیِ واقعی درس مبارزه و ایثار را در تمرین بندگی خداوند فرا گرفت و خود را مهیای سفری که در پیش داشت نمود.
روح مشتاق به پروازِ جواد سن و سال نمیشناخت و با اصرار زیاد بارها جهت اعزام به جبهه نام نویسی کرد اما هر بار به دلیل کمیِ سن از سوی مسئولین مربوطه از اعزام وی به جبهه جلوگیری بهعمل می آمد و حتّی با تغییر سن خود در شناسنامه اصرار به رفتن داشت که باز هم موفق نشد.
اما وی دست از طلب برنداشت و با گذراندن دوره های آموزش نظامی، خود را آمادۀ این سفر نمود. این بار با اصرار زیاد بهعنوان نیروی تدارکات به جبهه رفت، و پس از گذراندن دورههای آموزشی در پادگان شهید دستغیب به جبهه اعزام شد.
زمان شهادت شهید جواد محمدی
عملیات «خیبر» که به نام خیبرگشای الهی، حضرت مولا امیرالمؤمنین علیهالسلام شروع شد، فتحبابی برای این عاشق شد و با دیگر فاتحان خیبر همرزم شده، دوشادوش جوانان رزمنده در این عملیات همراه شد. این دلاورمردِ میدان شیدایی با صبرِ خود، همۀ خواسته ها را یکجا گرفت. جواد در تاریخ ۱۳۶۲/۱۲/۲۵ در حالیکه در برابر پاتک سنگین نیروهای مزدور بعثی مقاومت مینمود، در اوج ایثار و فداکاری به آرزوی همیشگی اش یعنی شهادت در راه خدا نائل گردید. این محصّل جوان ما، با شهادتِ گلگون خود محصّل مکتب عاشقانهای شد که زینپس معلّمش حضرات معصومین علیهمالسلام میباشند.