شهدا

شهید احمد خادم‌ الحسینی

خوشتر از دوران عشق ایّام نیست
بامداد عاشقان را شام نیست
مطربان رفتند و صوفی در سماع
عشق را آغاز هست انجام نیست

زندگی نامه شهید احمد خادم‌ الحسینی

شهید احمد خادم‌ الحسینی سال ۱۳۳۲ در آستانۀ ماه ولایت و امامت در پنجم ‌رجب، چشم پدر و مادری زحمتکش و متّقی به جمال کودکی روشن شد که با طلوعش امید و شادابی را به خانه آورد.
نام او را احمد گذاشتند تا برای همیشه برکتِ جمع صمیمی خانواده باشد.
آغوش پرمهرِ مادری‌‌ که ‌عاشق اهل‌بیت ‌عصمت و طهارت علیهم‌السلام و مقیّد به آداب شرع مقدس بود، شهد شیرین اخلاق اسلامی و تقوای الهی را به کام او گذاشت.

دوران طفولیت که ‌برای همۀ کودکان دوران بازی و شیطنت است، برای او با کمک به پدر سخت‌کوشش ‌همراه بود، چنان‌که از راه مدرسه خود را به بساطِ کسب پدر می‌رساند و تا آخر شب در کنار او تحمّل زحمت می‌کرد و بیشتر شب‌ها پدر، فرزند خود را که از خستگی به خواب رفته بود به آغوش کشیده و به خانه می‌برد.
احمد پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی، جهت کمک به معیشت خانواده، روزها را به‌ کار مشغول شد و تحصیلاتش را شبانه دنبال کرد.
از ابتدای‌‌ ‌جوانی شیفتۀ‌ ائمۀ ‌‌اطهار علیهم‎‌السلام و کوشا ‌در فراگیری‌ احکام‌ دین‌‌ بود.

انس به مسجد‌ و مجالس موعظۀ شهید محراب آیت‌اللّه سید عبدالحسین ‌دستغیب چنان او را شیدا کرده بود که این ره‌توشۀ معنوی را سرمایۀ عمرِ راه خود و فرزندان کرد.

وی در دوران شاگردی آن عالم ربّانی چشم به باغ و بوستانی گشود که بهشت برین را در آن‌جا مشاهده کرد؛ وی با ورود به محضر ملکوتیِ حضرت آیت‌اللّه نجابت رحمهاللّه‌علیه، سرمست آن‌همه لطف و محبّت شد و تا آخرین روزهای زندگی مقیم کوی ایشان بود.

پس از ازدواج، از صبح تا عصر در سپاه ‌پاسداران مشغول خدمت بود و پس از پایان ساعت کاری خدمت ایشان می‌رسید. پدر که از غیبت او نزد خانواده گلایه داشت می‌گفت: شما که از صبح تا عصر سر کار هستید و پس از کار هم به حوزه می‌روید، خب از آیت‌اللّه نجابت یک اتاق بگیرید و شب را هم همان‌جا بمانید! ایشان در جواب پدر می‌گفت: «اگر ایشان این کار را بکند حتماً می‌مانم!»
شهید احمد خادم‌ الحسینی بیشتر وقت خود را صرف یادگیری‌ مطالب‌ دینی و اعتقادی می‌کرد و در مناسبت‌های دینی فعالیت‌ جدی ‌‌داشت. دوستان‌ را تشویق ‌به خواندن قرآن، نمازِ اوّل ‌وقت و حضور در مساجد ‌و اقامۀ نماز جماعت ‌می‌کرد.
در آگاهی ‌رساندن به خواهران و برادران لحظه‌ای درنگ نداشت و از آموخته‌های خود که از برکتِ همنشینی و همراهی با شهید محراب ‌آیت‌اللّه ‌دستغیب و آیت‌اللّه نجابت به‌دست آورده بود، با سخاوت بذل و احسان می‌نمود.

با تلاش فراوان مدرک‌ تحصیلی دیپلم را گرفت و با درجۀ گروهبان یکم ‌در تیپ هوابرد مشغول به خدمت‌ سربازی شد.
پس از اتمام خدمت، با شروع حرکت عظیم مردمی در انقلاب ۵۷، فعالیت‌های سیاسی‌ خود را با انتشار بیانیه‌ها و نوارهای سخنرانیِ ‌امام خمینی رحمهاللّه‌علیه در شیراز و سیرجان ‌و توابع ادامه داد.
قلب مهربان، تقیّد به صلۀ ‌رحم، احترام تمام به والدین و اظهار کوچکی در برابر آن‌ها، صبوری و آرامش در برخورد با دیگران و پیش‌سلام بودن از ‌خصوصیات ‌بارز شهید احمد خادم‌ الحسینی بود.

از دیگر صفات وی، مقدّم داشتن‌ دیگران بر خود، کمک ‌به ‌ضعیفان ‌و درماندگان، دستگیری از نیازمندان و در نهایت زبانِ‌ خیر را می‌توان مثال زد؛ همانند اوصافی که مولی ‌امیر‌المؤمنین علیه‌السلام در حق مؤمنان می‌فرمایند:
«مَنْطِقُهُمُ الصَّوَابُ وَ مَلْبَسُهُمُ الِاقْتِصَادُ وَ مَشْیهُمُ التَّوَاضُعُ»
سخنانشان راست، پوشش آنان میانه‌روى، و راه رفتنشان با تواضع و فروتنى است. چشمان خود را بر آن‌چه خدا حرام کرده مى‌پوشانند، و گوش‌هاى خود را وقف دانشِ سودمند کرده‌اند و در روزگار سختى و گشایش، حالشان یکسان است.
أَنْفُسُهُمْ عَفِیفَهٌ صَبَرُوا أَیاماً قَصِیرَهً أَعْقَبَتْهُمْ رَاحَهً طَوِیلَهً
نفسشان عفیف و دامنشان پاک است. در روزگار کوتاه دنیا صبر کرده‌اند تا آسایش جاودانۀ قیامت را به دست آورند.»
احمد به خانواده و اطرافیان سفارش می‌کرد که همیشه دفترچه‌ای‌ همراه خود داشته باشید و در طول روز گناهانی را ‌که بر سر راهتان ‌‌می‌آید ‌و انجام می‌دهید‌ یادداشت کنید؛ پس شب‌هنگام به آن‌ها بنگرید و استغفار نمایید. ‌در پرهیز از گناهان ‌کوشا‌ باشید و از خداوند استعانت ‌بجویید.

‌پس از برقراریِ نظام ‌جمهوری ‌اسلامی، مشغول به خدمت در سپاه ‌پاسداران شد و این وظیفه را به نحو ‌احسن انجام‌ می‌داد.
شهید احمد خادم‌ الحسینی مسئولیت حفاظت از شخصیت‌ها توفیقی بود تا بتواند حق اساتید را ادا کند؛ پس با جدیّت تمام در حفاظتِ بزرگان شهر اهتمام ورزید و با این اخلاص و محبّت بود که توانست مرحوم ‌آیت‌اللّه نجابت را راضی نماید که حفاظت شخصی برای ایشان قرار دهند؛ و به این هم اکتفا نکرده و با آموزش نظامیِ طلّاب و دوستان، حلقۀ محافظین ایشان را تکمیل نمود.
با ‌حضور در قائلۀ ‌کردستان، همراه دیگر دوستان مجاهد در دفاع از مردم ‌مظلوم کمال تلاش و جدیّت را بروز داد. با آغاز جنگ تحمیلی عراق با کشور عزیزمان، ‌احمد همانند دیگر غیورمردان میهن ‌اسلامی، خود را به صحنه‌های نبرد رساند.

زمان شهادت شهید احمد خادم‌ الحسینی

شهید احمد خادم‌ الحسینی تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۶۱ در آستانۀ میلاد با سعادت حضرت ‌مولی‌الموحّدین‌ علی علیه‌السلام، صحنۀ امتحانی پیش می‌آید که دلاور مردِ میدان عشق با امتثال به مقتدای خود خیبری دیگر بگشاید.
در حالی‌که متوجّه حرکت تانک‌های دشمن به سمت نیروهای خودی می‌شود، همراه با ده موتورسوار به طرف تانک‌های متجاوز حرکت کرده و در حرکتی غافلگیرانه همۀ آن‌ها را از پای در می‌آورند، اما در بازگشت، یکی از تانک‌ها که تصوّر می‌شد منهدم شده به سمت احمد شلیک می‌کند.

احمد با جسم نیمه‌جان، مولای خود حضرت سید‌الشهدا علیه‌السلام را صدا می‌زند. این فرماندۀ مظلوم با ذکر یاحسین دعوت حق را لبیک گفته و با یک عمر عشق و ارادت به محضر حضرت حجت‌ابن‌الحسن العسکری، سر در دامان حضرتش به ‌دیدار معبود شتافت.

کام هر جوینده‌ای را آخریست
عارفان را منتهای کام نیست
از هزاران در یکی گیرد سماع
زآنکه هر کس محرم پیغام نیست

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا